Den familjära

Restaurangen

Om oss

Syster O Bror är i grunden en familjeägd restaurang som har haft förmånen att verka i vår unika lokal sedan år 2002. Huset är ritat av arkitekten Nils Ahrbom och är från 1963. Lokalen som är drygt 550 kvm tar över 550 gäster minglandes samtidigt. Vi har en stor uteservering i markplan i direktanslutning till restaurangen. Vi är belägna på Östemalm vid KTH. Vi serverar á la carteluncher, dagenslunch, middagar och catering måndag-fredag. Kvällar och helger arrangerar vi vinprovningar i samarbete med Stockholm Wine Club.

På Syster o bror jobbar vi främst med fasta kunder på lång sikt där vi lär känna kunden och kan anpassa oss efter deras behov. Vår verksamhet grundar sig i det traditionella och genuina. Fokus ligger på Nordiska tillagningstraditioner och råvaror och vi vill gärna främja lokala producenter om så är möjligt. Menyer anpassas efter säsong och tillgång på råvaror. Att jobba med matproduktion i den omfattning vi gör, drar såklart mycket energi och innebär miljöpåfrestning. Självklart källsorterar vi allt vårt avfall, återvinner matsopor, återvinner köksfett och väljer ett miljövänligt alternativ för vår dagliga drift. Kan vi välja ekologiskt producerade råvaror så gör vi såklart det. Är de dessutom närproducerade så är det ju ännu bättre. Ibland måste vi dock välja. Det kan t ex vara bättre med en närproducerad växthusodlad sallad än en ekologisk som åkt lastbil ända från Holland.

Vi jobbar för en bättre miljö

@Systerobror-RESTAURANG